Ниско енергетска градска куќа

0
571

ОПИС

Ова е компактна, урбана префабрикувана куќа со современ дизајн.

Модерната визија е надополнета со материјалите што се користат на фасадните варовнички плочи со означен хоризонтален растер, како и декоративните детали од варовник околу прозорците. Куќата успева да им обезбеди удобност и удобност на патниците со тоа што ги растури своите густи улички од север и ги открива главните простории на јужниот двор. Иако со скромни мерачи, зградата успева да ги задоволи сите неопходни простории, како што се постигнува со оптимизирање на услужната област и скалите. Куќата е наменета на два спрата. На првотоа ниво со површина 76 м 2 , се дизајнирани влезно влез, дневна, трпезарија, кујна, спална, бања и магацин. Дневната соба има камин област. На плодно ниво е површина од 80 m 2  постојат три јужни спални, две бањи и плакарот во коридорот. Две спални имаат опремени тераса. Проектот обезбедува богато уредување на дворот и подот, така што куќата се спојува со околината. Дрвената пергола над двете паркиралишта е исто така планирана за уредување. Основен принцип во дизајнот на куќата е дека сите соби имаат природно осветлување и вентилација.

Оваа модуларна куќа е изградена на SIP технологија, конструкцијата е комбинација на дрвени структурирани греди и структурни изолирани панели.

Параметри
156 m2
4
2
Дистрибуција