Бетонски под #1

0
1007

Стандардното решение за бетонска подлога се применува при изведба на подземи паркинзи и гаражи, хали, хипермаркети и сладови, автосервиси и др.

Претставува бетонски под, армиран со метални и полипропиленски влакна кои се рамномерно распределени во структурата.

До 12 часа по изведување на подлогата се прават привидни фуги и при тоа се внимава на прописите за големината на дилатираните полиња.

Фугите се пополнуваат после месец дена откако ке заврши порцесот на слободни деформации во бетонот.