Едносемејна компактна куќа

0
1025

ОПИС

Компактен, ниско-енергетски префабрикувана куќа или вила.

Ова е компактна куќа или вила. Тоа е исклучително погодна за одмор дома во близина на морето, езерото или во планините. Зградата е еднокатна и има правоаголна форма. Одвоен се дневна со трпезарија и кујна, спална со нормална големина и гардероба кон неа, мал магацин со можност за перење, а исто така и бања со можност за влез од дневната и спалната соба. Исто така постои и покриена веранда пред дневната соба.

 Куќата е изградена од структурно изолирани панели со SIP технологија. Околу прозорците има дрвени рабови, како и декоративни панели со дрвени летви монтирани на растојание едни од други. Над тремот се поставуваат дрвени ребра на кои може да се развие качување по вегетација.

Параметри
67 m2
1
1