Едносемејна префабрикувана куќа со футуристички дизајн

0
3139

ОПИС

Одвоен модерна куќа со футуристички дизајн и уникатна визија.

M нискоенергетска куќа со уникатна визија која се издвојува од останатите куќи. Фасадата користи композитни панели и дрвени облоги. Концептот на куќата е школка да се сумира и во исто време да ја скрши формата и обемот. Објектот е особено погоден за куќа за гости. Големи прозорци отвораат врати за дворот и за природата со замаглување на границата помеѓу внатрешноста и надворешноста. Куќата е двоспратна, бидејќи на прво ниво се дизајнирани влезната сала, дневна, трпезарија, кујна, складиште, шкафче и тоалет. Во дневната соба е развиен огниште. Влезот на куќата е покриен и заштитен од елементите. Внатрешното скалило е прикажано во внатрешноста и е видливо од дневната соба. На вториот кат се дизајнирани три спални и две купатила, кои се заеднички за нивото. Пред спални се развиени балкони, кои делумно се покриени со покривот.

[cats_field group_id=”203″ field=”” auto_loop=”yes” excerpt=”” post_id=””]