Единствена семејна куќа со компактна форма

0
1950

ОПИС

Монтажна куќа со компактна форма.

Концептот на куќата е дека живеалиштата се целосно ориентирани кон дворот и просториите за сервисирање се наоѓаат на улица. Куќата има модерен изглед, фасадата е изработена од камени облицовки и обоени малтери. Посебно внимание се посветува на дрвените елементи кои создаваат топлина и атмосфера. Куќата е еднокатна и се состои од влезната сала, дневна соба, трпезарија, кујна, две спални, бања, тоалет и складиште. Достапен е простор за живеење, кој е достапен од дневната соба. Стакло покривот застаклување го осветлува овој простор. Сите соби имаат големи прозорци за да извлечат максимум од дневна светлина. Пространа покриена веранда е дизајнирана пред дневната соба. Постои покриен паркинг простор за еден автомобил.

Дизајнот е направен со SIP панели во комбинација со дрвени компоненти.

[cats_field group_id=”203″ field=”” auto_loop=”yes” excerpt=”” post_id=””]