Единствена семејна куќа – дрвена

0
2280

ОПИС

Модуларен дрвена куќа

Ова е префабрикувана дрвена куќа наменета за целогодишна употреба. Сите помошни простории – магацин, гардероба, перење, потребни за непречено живеење во секоја сезона се дизајнирани. Куќата е еднокатна, со традиционални материјали. Се користеше комбинација од камени облоги со дрвени летви и бели малтери. На животниот простор има посебни седишта за софа, трпезарија и кујна. Ако сакате, кујната може да се одвои како посебна просторија. Две спални со средна големина беа развиени. Од станбените простори е проектиран голем трем, кој е заштитен со декоративен ѕид со заоблено отворање. Планирано е отворено скара, која е ориентирана кон станбена површина.

 Изградбата на објектот е дрвена направена со модуларни панели со SIP технологија. Постои изолација од 8 cm EPS, завршена со гипс и камени облоги. Кровот е четворчен, покриен со плочки.

[cats_field group_id=”203″ field=”” auto_loop=”yes” excerpt=”” post_id=””]