Единствена семејна куќа со традиционална визија

0
2234

ОПИС

Модуларна куќа комбинирајќи традиционална визија со модерна дневна светлина

Овој нискоенергетски дизајн на куќа го користи стилот на традиционалната бугарска куќа, но го толкува на современ начин. Модерната визија е евидентна во моќните конзолни излези и во интеракцијата помеѓу тома. Фасадни материјали вклучуваат камени облоги со декоративни дрвени летви, дрвена облога и бел малтер. Присуството на многу дрвени елементи ја интегрира куќата во околината. Зградата е двоспратна, бидејќи на прво ниво се дизајнирани влезната сала, дневна, трпезарија, кујна, тоалет и складиште. Пред дневната соба и трпезаријата се развива пространа трем, која е делумно покриена. Дизајниран е камин за отворен камин. Површинското застаклување им овозможува на бел ден да проникне длабоко во куќата. На второто ниво се дизајнирани три спални и две бањи. Пред спални се развиени два балкони.

 Изградбата на куќата е завршена со SIP технологија, ѕидовите се изработени од структурно изолирани панели. Постои дополнително инсталирана надворешна изолација, завршена со гипс и обложување. Покривот на зградата е четворка, покриен со плочки. Дограмата е дрвена со стаклено влакно со ниска емисија.

[cats_field group_id=”203″ field=”” auto_loop=”yes” excerpt=”” post_id=””]