Единствена семејна куќа – двоспратна

0
2245

ОПИС

Ниска енергија двоспратна куќа

Оваа модуларна куќа за едно семејство е дизајнирана во традиционален стил. Каменот и дрвената завршна обработка, белиот малтер и елегантни дрвени детали на оградата и околу прозорците ја зајакнуваат оваа визија. Куќата е компактен, дизајниран на два спрата. На првиот кат се дизајнирани дневна соба со камин, трпезарија, кујна, тоалет и соба за багаж. Пространа покриена веранда е дизајнирана пред дневната соба и има посебен отворен камин. Елегантен дрвен пергола го нагласува влезот во куќата. На вториот кат се дизајнирани две спални и бања. Пред спалните се развила мала тераса. Големите настрешници на покривот даваат избалансиран крај до куќата.

Изградбата на куќата е изработена од страна на SIP технологијата. Надворешниот ѕид е опремен со топлинска изолација завршена со малтер и дрвена облога. Покривот на зградата е четворка, покриен со плочки. Дограмата е дрвена со стаклено влакно со ниска емисија.

[cats_field group_id=”203″ field=”” auto_loop=”yes” excerpt=”” post_id=””]