Единствена семејна куќа со модерен изглед

0
1924

ОПИС

Куќа со ниска енергија со модерен изглед

Оваа  префабрикувана куќа за едно семејство има модерен изглед, со фасада исполнета со елегантни дрвени облоги и обоен малтер. Идејата за куќата е целосно да се отворат просториите за живеење во дворот, додека услужните простории се наоѓаат на улица. Особено внимание се посветува на дрвените елементи околу прозорците, кои создаваат топлина и атмосфера. Куќата е еднокатна и се состои од влезната сала, дневна соба со камин, трпезарија, кујна, две спални, бања, тоалет и складиште. Проектот обезбедува големи прозорци до дворот за да ја отвори куќата до погледот, а исто така да им овозможи на патниците да го искористат најголемиот дел од дневната светлина. Пространа покриена веранда е дизајнирана пред дневната соба.

Тој е дизајниран со дрвени носачки елементи и структурни изолациски панели.

Параметри
97 m2
2
1
Дистрибуција

edinstvena-semejna-kuka-moderen-dizajn-distribucija