Единствена семејна куќа со модерна визија

0
2253

ОПИС

Традиционална куќа со модерна визија

Оваа куќа постигнува испреплетување на два стила, модерна и традиционална. Каменот, дрвото и гипсот се типични за старата бугарска куќа, но се применуваат на современ начин, создавајќи чувство на вертикална и хоризонтална артикулација. Куќата е двоспратна, првиот кат е 67 м 2, а второто ниво е 88 м 2 , на првиот кат има влезница, дневна соба, кујна, спална соба и тоалет. Пред дневната соба и кујната има пространа трем што е делумно покриена. На веранда се дизајнирани скара област, трпезариска маса и отворено кујната. Надворешниот камин е обезбеден од дворот. На вториот кат се дизајнирани три спални и две бањи. Пред спални се развиени балкони.

 Кровот е четворка покриена со плочки. Куќата е дизајнирана да се вклопи во бугарското село, а истовремено обезбедувајќи целосна удобност на своите жители.

[cats_field group_id=”203″ field=”” auto_loop=”yes” excerpt=”” post_id=””]