Единствена семејна куќа – традиционална

0
2632

ОПИС

Традиционална бугарска куќа

 Оваа куќа со ниска енергија е дизајнирана во стилот на традиционалната бугарска архитектура. Наликува на старите бугарски куќи со капела. Употребените материјали по фасадата се главно груба камена ѕидарија и бела гипс, која е обкантена со дрвени летви. Одделни ѕидови се завршени со дрвена облоги како дрвото присутна во капаците на прозорците, во оградата на чардакот и во дрвените столбови на покриената веранда. Куќата е наменета на два спрата, земајќи го предвид поместувањето на теренот. Скалилата е во северозападниот дел на куќата и има дрвена конструкција.

 Прв от кат е полу-вкопани во ската со површина 103 метри . Таа содржи една соба дневна соба со јадење област и кујна, спална соба, магацин и тоалет. Во дневните простории има големи прозорци или витрини за максимална употреба на природна дневна светлина. На југ е покриена веранда со скара. Втор от кат е на нивото на улицата. Тојсе протега на 125 метри 2 , содржи влез сала, гаража за еден автомобил, две спални, гардероби, влажни простории и заедничка бања. Од ходникот и една спална соба се отвора на покриена веранда.

Изградбата на оваа монтажна куќа се базира на SIP технологија, комбинирајќи структурни изолациски панели со дрвени структурни елементи.

[cats_field group_id=”203″ field=”” auto_loop=”yes” excerpt=”” post_id=””]