Единствена семејна куќа со традиционална визија

0
65

ОПИС

Модуларна куќа комбинирајќи традиционална визија со модерна дневна светлина

Овој нискоенергетски дизајн на куќа го користи стилот на традиционалната бугарска куќа, но го толкува на современ начин. Модерната визија е евидентна во моќните конзолни излези и во интеракцијата помеѓу тома. Фасадни материјали вклучуваат камени облоги со декоративни дрвени летви, дрвена облога и бел малтер. Присуството на многу дрвени елементи ја интегрира куќата во околината. Зградата е двоспратна, бидејќи на прво ниво се дизајнирани влезната сала, дневна, трпезарија, кујна, тоалет и складиште. Пред дневната соба и трпезаријата се развива пространа трем, која е делумно покриена. Дизајниран е камин за отворен камин. Површинското застаклување им овозможува на бел ден да проникне длабоко во куќата. На второто ниво се дизајнирани три спални и две бањи. Пред спални се развиени два балкони.

 Изградбата на куќата е завршена со SIP технологија, ѕидовите се изработени од структурно изолирани панели. Постои дополнително инсталирана надворешна изолација, завршена со гипс и обложување. Покривот на зградата е четворка, покриен со плочки. Дограмата е дрвена со стаклено влакно со ниска емисија.

Параметри
140 m2
3
2
Дистрибуција

semejna-kuka-so-tradicionalna-vizija-distribucija1semejna-kuka-so-tradicionalna-vizija-distribucija2

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here