Единствена семејна куќа со класичен вид

0
1584

ОПИС

Склопна куќа со класичен вид

Овој нискоенергетски проект за семејната куќа ги отвора главните простории во дворот преку нивното застаклување. Чекор-по-чекор уредување на дневна соба и две спални во дворот создава приватноста и удобност зони пред секоја соба. Изгледот на куќата е модерен со поставата на неформиран камен и обоен малтер. Куќата е еднокатна и се состои од влезната сала, дневна соба, трпезарија, кујна, две спални, бања, тоалет и складиште. Сите соби имаат големи прозорци за да извлечат максимум од дневна светлина со цел да се ограничи употребата на вештачко осветлување во куќата. Пространа покриена веранда е дизајнирана пред дневната соба.

Изградбата е изградена на SIP технологија, комбинирајќи комбинација на структурни дрвени елементи со дупчалки.

Параметри
91 m2
2
1
Дистрибуција

edinstvena semejna kuka klasicen vid distribucija