Единствена семејна куќа – ниско енергетска

0
834

ОПИС

Ниско енергетска градска куќа

  Оваа модуларна куќа бара современ звук и во исто време хармонична интеракција на зградата со природната средина. Особено внимание се посветува на варовниците на рабовите околу прозорците, кои придонесуваат за елеганцијата на изгледот. Куќата е двоспратна и има компактна големина. На првиот кат се дизајнирани дневна соба со камин, трпезарија и кујна развиена една соба, влезната сала, бања, гаража за еден автомобил и котлара. Влезот на куќата е означен со покриен трем. Објектот за скара е дизајниран во дворот. На вториот кат има три спални, бања и плакарот. Балкон е дизајниран пред две од спални. Стаклените витрини доминираат во дизајнот на куќата, со што на патниците им се овозможува да извлечат максимум од дневна светлина.

Изградбата е направена од SIP технологија со структурни изолациски панели.

Параметри
180 m2
3
2
Дистрибуција

edinstvena-semejna-kuka-nisko-energetska-distribucija2 edinstavena-semejna-kuka-nisko-energetska-distribucija1