Единствена семејна куќа во ренесансен стил

0
2153

ОПИС

Монтажна куќа во ренесансен стил

Оваа куќа со ниска енергија е дизајнирана во ренесансен стил. Фасадниот изглед вклучува камен облечен со неформиран камен, дрвена облога и обоен малтер. Визијата на ренесансата е засилена со дрвените рабови на рабовите на зградата, со елегантните бели ленти кои ги растерираат ѕидовите и бајонетот во форма на карпа. Куќата е двоспратна и компактна по големина, што го прави погоден дури и за скромни парцели или парцели со ограничено лице на улица. На првиот кат се наоѓа влезната сала, дневна соба, трпезарија, кујна, тоалет и соба за багаж. Една мала покриена веранда е дизајнирана пред трпезаријата. На вториот кат се две спални соби, секоја со сопствено купатило. Пространа покриена тераса е дизајнирана пред спални, која функционира како веранда на второто ниво.

Куќата е изградена со структурни изолациски панели и дрвена конструкција со користење на SIP технологија.

[cats_field group_id=”203″ field=”” auto_loop=”yes” excerpt=”” post_id=””]