Единствена семејна куќа – нискоенергетска

0
2405

ОПИС

Еднокатна нискоенергетска куќа

Ова е модуларна куќа со компактни димензии. Куќата е погодна за мали парцели или парцели со минимално лице на улица. Отворањето на просториите во дворот се бара преку површината застаклување на дневната соба и главната спална соба. Изгледот на куќата е модерен со обложување на гнајса и чиста маса. Куќата е еднокатна и се состои од влезната сала, дневна соба, трпезарија, кујна, две спални, бања, тоалет и складиште. Застаклување на покривот го осветлува ходникот. Сите соби добиваат директна дневна светлина и целта е да се минимизира употребата на вештачко осветлување во куќата. Пространа покриена веранда е дизајнирана пред дневната соба.

Куќата е изградена на канадска SIP технологија, се користи германско дрво од прво квалитет за градење во комбинација со ѕидни панели.

[cats_field group_id=”203″ field=”” auto_loop=”yes” excerpt=”” post_id=””]