Едносемејна двоспратна куќа

0
1928

ОПИС

Едно-фамилијарна ниско-енергетска префабрикувана куќа на два спрата

Ова е проект на модерна куќа со градски стил и современа визија. Моќните тома, кои се испреплетуваат и површина застаклување на дневната зона зајакнуваат тоа чувство. На фасадата се користи суво камен ѕидарски, дрвени облоги и лесен малтер. Рамките на варовниците околу прозорците се дизајнирани. Обложена веранда со скара област е развиена, каде што жителите можат да уживаат во дворот и панорамата. Куќата е наменета на два спрата. Скалилото е во североисточниот дел.

Првиот кат е со површина 126 метри 2 и содржи влез сала, дневна, трпезарија, кујна, кабинет, магацин, инсталационо просторија и бања. Дневната соба, трпезаријата и кујната се еднострани. Камин област е дизајниран во дневната соба.Нивото е полу-вкопани од исток, а на запад излегува на нивото на теренот. Сите соби имаат големи прозорци или витрини за максимална употреба на природна дневна светлина. А покриена веранда со скара област е дизајниран во јужниот дел на куќата. Вториот кат е 108 м 2, се состои од три спални со индивидуални плакари за нив и бања со заеднички тоалет.Пред југозападна спална соба е дизајнирана тераса, која е делумно покриена со покривот. Во кровната плоча се создава отвор за дрвена преклопна скала, која служи како ревизија на покривниот простор.

[cats_field group_id=”203″ field=”” auto_loop=”yes” excerpt=”” post_id=””]