Едносемејна куќа на два спрата

0
2262

ОПИС

Двуетажна модуларна куќа со скршен вид.

Овој проект на компактна двокатна куќа ќе се вклопи во секој пејзаж. Големи витрини се дизајнирани да ги отворат просториите и да создадат простор и удобност во собите. Се бараат современи зрачења и визија, што е подвлечено со двата типа на камени облоги, рафтирани со хоризонтални рабови. Витрините се украсени со украсни елементи кои додаваат фини детали на фасадата. Куќата се наоѓа на две нивоа, на прво ниво со површина 94 м 2 , се предвидени влезната сала, дневна соба со камин, трпезарија, кујна, спална соба, бања и складиште. До дворот и до панорамата има покриена трпезарија со скара. Природното осветлување се бара во сите соби со цел патниците да го искористат најдоброто од дневната светлина. Второто ниво се протега на 88 м 2, на него се дизајнирани три спални и две бањи, како и во проширувањето на коридорот е дизајниран плакарот. Пред една од спалните соби се развива балкон, кој го спречува прелевање на дневната соба.

Изградбата на оваа нискоенергетска куќа е планирана да се имплементира во SIP технологијата. Термоизолацијата, покрај вградените панели, исто така е наменета за монтирање надворешно. Исто така на сите ѕидови на внатрешниот ѕид дополнително се поставува 5 см. Волна. На тој начин обезбедениот топлински изолациски систем обезбедува ниски трошоци за греење и ладење.

[cats_field group_id=”203″ field=”” auto_loop=”yes” excerpt=”” post_id=””]